Selecteer uw pagina hier

De Rijopleiding in Stappen (RIS)

Autorijschool Shirley Somer te Nieuwegein werkt volgens de moderne Rijopleiding in Stappen (RIS). Proeven met de RIS tonen aan dat deze rijopleiding een fors hoger slagingspercentage heeft dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer in gaat vandaar dat het CBR deze opleiding aanbeveeld. De RIS werkt volgens een stappenplan, aan de hand van zogenaamde handelingsscripts vermeld in het RIS werkboek dat je zult ontvangen bij deze opleiding. Tevens werken we met een leerling kaart waarop je de voortgang stap-voor-stap kunt volgen. Je weet exact waar je aan toe bent en wat we de volgende les gaan behandelen. Zo kan je jezelf goed voorbereiden en houd je de controle. Je rijbewijs haal je veilig en snel met een RIS Rijopleiding bij Shirley Somer in Nieuwegein.

RIS rijopleiding in Nieuwegein

Onderzoek heeft uitgewezen dat de beginnende chauffeur na de Rijopleiding In Stappen (RIS) aanzienlijk veiliger het verkeer in gaat en minder snel betrokken zal zijn bij een ongeval.

Hoe werkt de Rijopleiding in Stappen (RIS)?

Bij de Rijopleiding in Stappen (RIS) ga je steeds een stap verder, mits je de vorige stap goed genoeg beheerst. In totaal doorloop je vier modules. De modules één tot met drie kennen in totaal 39 scripts. Module vier kent zeven scripts waarin extra aandacht wordt besteed aan veilig en verantwoord rijden. Elk script doorloop je in acht stappen. Vandaar ook de naam: Rijopleiding in Stappen (RIS). Iedere module sluit je af met een toets. De Rijopleiding in Stappen duurt niet langer dan een traditionele rijopleiding en voldoet aan de nieuwste exameneisen van het CBR

Module 1.

In de eerste module staan voertuigbediening en voertuigbeheersing centraal

Module 2

In module twee gaat het om de beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.
*Zowel module 1 als module 2 worden afgesloten met een toets. Deze toets wordt afgenomen door je eigen instructeur.

Module 3

In module drie gaan we over naar complexe verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.
*Deze module wordt afgesloten met de RIS toets. Deze toets wordt afgenomen door een examinator bij het CBR. 

Module 4

Module vier staat volledig in het teken van veilige en verantwoorde verkeersdeelname. Tevens bereiden we je optimaal voor op het examen. 

Leerlingkaart

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen lesboek met daarin je leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen precies bij. Zo kun je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Je ziet dus hoe ver je bent in de rijopleiding!

Handelingsscripts

Tijdens je rijopleiding leer je verschillende handelingen: bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of inhalen. In de Rijopleiding in Stappen gebruik je voor al deze handelingen een lesboek met handige gebruiksaanwijzingen, de zogenaamde handelingsscripts. Zo’n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling. Een voorbeeld is het script SCAN. Met behulp van dit script leer je je spiegels juist te gebruiken en correct waar te nemen. Het script luidt: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk buitenspiegel(s). Je leert aan de hand van zo’n script gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen. Het is net een checklist: je doorloopt netjes alle handelingen. Dankzij die scripts begrijpen je instructeur, je examinator en jijzelf elkaar optimaal. 

Hoog slagingspercentage!

Het gemiddelde slagingspercentage van RIS-leerlingen bedraagt +/- 75 procent. Dat is maar liefst dertig procent hoger dan het landelijk gemiddelde slagingspercentage! 

Bekijk hier het actuele slagingspercentage van autorijschool Shirley Somer

Alle voordelen van de RIS rijopleiding in Nieuwegein op een rij:

1. Fors hoger slagingspercentage.
2. Hoge kwaliteit van de rijopleiding.
3. Duidelijke stap-voor-stap aanpak.
4. Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer.
5. Compleet inzicht in je vorderingen met behulp van het lesboek en de leerlingkaart.
6. Geheel zelfstandig leren een route uit te stippelen en te rijden.

Duidelijkheid

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs. Het liefst vraag je het examen al aan na je tiende rijles! Maar hoe weet je of je dan klaar bent voor het examen? Want zeg nou zelf: niets is toch zo vervelend als zakken voor je rijexamen? Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent. Je vorderingen worden bijgehouden op de leerlingkaart. Zo kun je zien wat je al beheerst en waar je nog aandacht aan moet besteden. Duidelijkheid dus. En als je klaar bent voor het examen, weet je dat ook zeker: het staat zwart op wit, stap-voor-stap. Dat helpt je de zenuwen eronder te houden.

Wat vraagt de Rijopleiding in Stappen (RIS) van jou?

Anders dan bij een traditionele rijopleiding, heb je bij de RIS drie toetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na een toets precies waar je nog extra op moet letten. Zo kun je je optimaal voorbereiden op je praktijkexamen. In de derde toets, de zogeheten tussentijdse toets, kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen. Handig! Daarnaast krijg je huiswerk mee om je rijlessen voor te bereiden. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Besteed je zorg aan je huiswerk, dan kan je dit tijdwinst tijdens de rijlessen opleveren.

Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan voor een RIS rijopleiding in Nieuwegein e.o. tel: 06 49392171